REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gulášová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polévka s vložkou nakrájených brambor a masa.


Ingredience:
2,25 lvody
350 gpředního masa hovězího
nebo vepřového
450 gbrambor
5 gtuku
5 ghladké mouky
2 ksstroužků česneku
1 ksvětší cibule
mletá paprika
mletý pepř
kmín
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na menší kousky, orestujeme ho na zpěněné cibuli
2. Asi po 10 minutách zaprášíme pánev hladkou moukou, vše podlijeme trochou vody, osolíme a za občasného míchání ještě chvíli dusíme
3. Přidáme vodu a maso vaříme do poloměkka
4. Když je maso poloměkké, přidáme na kostičky nakrájené brambory, mletou papriku, mletý pepř, kmín a česnek utřený se solí a vaříme na mírném ohni, až jsou brambory i maso doměkka.

Doporučení:

V létě můžeme přidat při vaření ještě 2 pokrájená rajčata a drobně nakrájenou papriku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy