REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš ze smržů

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Guláš připravený z nakrájených smržů, vývaru, červeného vína, cibule, sádla a koření.


Ingredience:
500 gsmržů
2 dclčerveného vína
2 kscibule
1 ldrůbežího nebo hovězího vývaru
hladká mouka
medvědí česnek
majoránka
pažitka
tymián
sádlo
pepř
sůl

Postup:

1. Smrže očistíme, klobouky nakrájíme na čtvrtky a třeně na kolečka 2. Na sádla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené houby, zalijeme vývarem a vaříme doměkka, zhruba 10-15 minut
3. Přilijeme červené víno, zaprášíme moukou, ochutíme majoránkou a tymiánem, povaříme ještě 5 minut
4. Nakonec guláš dochutíme solí, pepřem a podáváme s rýží, jednotlivé porce na talíři hustě posypeme nasekanou pažitkou a medvědím česnekem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy