REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš z vepřového srdce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jeden z receptů na úpravu vepřového srdce, nejprve kousky orestujeme a pak podusíme ve vývaru.


Ingredience:
1 ksvepřového srdce
1 kscibule
1 kskostky bujónu
100 gslaniny
1 lžícemleté sladké papriky
4 lžícestrouhaného chleba
mletý černý pepř
majoránka
sůl

Postup:

1. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme
2. Vložíme na ni očištěné srdce nakrájené na drobnější kostky, zasypeme ho nakrájenou cibulí a paprikou a za stálého míchání orestujeme
3. Když se voda vydusí, přisypeme chléb a podlijeme trochou vody (vývaru)
4. Přidáme bujón, mletý pepř a dusíme za občasného míchání doměkka
5. Na závěr ochutíme majoránkou a solí.

Doporučení:

Zabijačkový guláš podléváme čerstvým vývarem, pak samozřejmě vynecháme bujónovou kostku!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy