REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš z husích žaludků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibulovém základě podušené husí žaludky.


Ingredience:
500 ghusích žaludků
2 kscibule
2 ksstroužky česneku
3 lžícehusího sádla
1 lžícehladké mouky
1 lžičkamleté sladké papriky
majoránka
mletý pepř
kmín
sůl
vývar z kostí

Postup:

1. Očištěné husí žaludky dobře omyjeme a nakrájíme na větší kousky
2. Na rozehřátém sádle osmažíme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, pak k ní přidáme nakrájené žaludky, sůl, kmán, pepř, utřený česnek a vše osmažíme, když je maso vydušené do tuku, zaprášíme je moukou, osmažíme, přidáme červenou papriku, rozmícháme a podlijeme horkým vývarem
3. Maso dusíme doměkka
4. Nakonec dochutíme majoránkou, případně osolíme.

Doporučení:

K takto upravenému guláši servírujeme vařené brambory, rýži, chléb či rohlík.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy