REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gratinované těstoviny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené těstoviny promíchané s masem, paprikami a rajčaty, zalité směsí ze zakysané smetany, posypané sýrem a v troubě zapečené.


Ingredience:
500 gtěstovin
250 grajčat
250 gpaprik
200 gstrouhaného sýru
100 gvařeného drůbežího masa
250 mlzakysané smetany
1 lžičkasoli
1 ksvejce
voda
tuk na vymazání
špetka pepře

Postup:

1. Těstoviny uvaříme ve vroucí vodě doměkka, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a dáme do tukem vymazané zapékací mísy
2. Přidáme na drobno nakrájené uvařené drůbeží maso, očištěnou na kostičky nakrájenou papriku, na plátky nakrájená rajčata, sůl, mletý pepř a vše promícháme 3. Vejce vyšleháme se zakysanou smetanou a se 100 g na jemno nastrouhaným sýrem, pak připravenou směsí zalijeme těstoviny, dáme do předehřáté trouby na 180 °C a pečeme 20-30 minut
4. Těsně před dohotovením zasypeme pokrm 100 g na jemno nastrouhaným sýrem a krátce ještě zapečeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy