REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gratinované brambory II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky brambor přelité zakysanou smetanou smíchanou s bujonem, strouhaným zázvorem, posypané parmazánek a zapečené dozlatova.


Ingredience:
6 ksvětších brambor
60 gstrouhaného parmazánu
150 mlzakysané smetany
150 mlzeleninového bujonu
4 lžíceolivového oleje
kousek čerstvého zázvoru
tymián
mletý pepř
sůl
čerstvý tymián na ozdobu

Postup:

1. Brambory i se slupkou omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, potřeme olivovým olejem, osolíme a naskládáme do zapékací mísy
2. Přelijeme je směsí kysané smetany smíchané s bujonem a na jemno nastrouhaným zázvorem tak, aby byly úplně ponořené, posypeme pepřem, tymiánem a strouhaným parmazánem
3. Dáme do předehřáté trouby, pečeme při 200 °C asi 40 minut a při podávání ozdobíme čerstvým tymiánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy