Brambory zapečené se strouhaným sýrem a smetanou, okořeněné šalvějí.
Ingredience:
750 g | malých brambor |
50 g | strouhaného parmezánu |
400 ml | smetany ke šlehání |
1 lžíce | sušené šalvěje |
bílý pepř | |
tuk na vymazání | |
sůl |
Postup:
1. Brambory oloupeme, omyjeme, ostrým nožem uděláme na každém kusu několik vodorovných zářezů po celém obvodu
2. Pak posolíme, vložíme do tukem vymazané zapékací mísy, dáme do trouby a zapečeme při 175 °C asi 20 minut
3. Mezitím do smetany přidáme špetku soli i bílého pepře, promícháme, směs nalijeme na brambory, povrch hustě posypeme na jemno nastrouhaným sýrem, okořeníme šalvějí a necháme ještě asi 40 minut dopéct.