REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gratinované brambory III.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Brambory zapečené se strouhaným sýrem a smetanou, okořeněné šalvějí.


Ingredience:
750 gmalých brambor
50 gstrouhaného parmezánu
400 mlsmetany ke šlehání
1 lžícesušené šalvěje
bílý pepř
tuk na vymazání
sůl

Postup:

1. Brambory oloupeme, omyjeme, ostrým nožem uděláme na každém kusu několik vodorovných zářezů po celém obvodu
2. Pak posolíme, vložíme do tukem vymazané zapékací mísy, dáme do trouby a zapečeme při 175 °C asi 20 minut
3. Mezitím do smetany přidáme špetku soli i bílého pepře, promícháme, směs nalijeme na brambory, povrch hustě posypeme na jemno nastrouhaným sýrem, okořeníme šalvějí a necháme ještě asi 40 minut dopéct.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy