REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grapefruitový salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Oloupané a na kousky nakrájené grapefruity s bílou a růžovou dužninou vychlazené v lednici, servírované zdobené ušlehanou smetanou.


Ingredience:
1 ksgrapefruitu s bílou dužninou
1 ksgrapefruitu s růžovou (červenou) dužninou
cukr
rum
sladká ušlehaná smetana

Postup:

1. Omyté grapefruity oloupáme a ostrým nožem nakrájíme na tenká kolečka, která pak ještě překrojíme na půlky nebo čtvrtky
2. Rozložíme barevně na jednotlivé dezertní talířky, mírně pocukrujeme a pokapeme rumem
3. Dáme do lednice vychladit
4. Vychlazené ovoce ozdobíme šlehačkou a ihned servírujeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy