REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gnocchi se sýrem a brokolicí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené bramborové nočky smíchané spolu se směsí z brokolice, lučiny a cibule, servírované posypané sýrem.


Ingredience:
200 glučiny
100 mlvývaru
2 lžíceolivového oleje
1 lžícemléka
2 ksstroužků česneku
1 ksbrokolice
1 ksmalé cibule
strouhaný parmazán
mletý pepř
sůl
Na těsto:
1 lžičkasolamylu
300 gbrambor
polohrubá mouka
voda
sůl

Postup:

1. Uvařené brambory ve slupce oloupeme, prolisujeme nebo jemně nastrouháme, přidáme solamyl a tolik polohrubé mouky, až vznikne nelepivé těsto
2. Z těsta pomocí dvou lžiček tvarujeme malé nočky, vložíme do vroucí osolené vody, vaříme cca 3 minuty (až vyplavou navrch) a pak je scedíme
4. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupanou, na drobno nakrájenou cibuli a oloupané nasekané stroužky česneku, přidáme na růžičky rozebranou brokolici, podlijeme vývarem a podusíme doměkka
5. Pak vmícháme lučinu zředěnou s trochou mléka, podle chuti osolíme, opepříme, promícháme s uvařenými nočky a podáváme posypané nastrouhaným parmazánem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy