REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gnocchi s ricottovou omáčkou a šalvějovou strouhankou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené gnocchi servírované přelité omáčkou připravenou z Dolmio Bolognese omáčky prohřáté s ricottou, posypané ochucenou opraženou strouhankou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
700 gbramborových gnocchi bez náplně
500 gomáčky Dolmio Bolognese
1 kelímekricotty
sůl
Na šalvějovou strouhanku:
2 ks (40 g)tousty
20 ksvelkých listů šalvěje
20 gstrouhaného parmezánu
kůra z dobře očištěného nebo chemicky neošetřeného citronu
olivový olej
sůl

Postup:

1. Šalvějové lístky a na kostky nakrájený toust dáme do sekací nádoby tyčového mixéru nebo robotu, usekáme na jemno (mixujeme 30 sekund až 1 minutu)
2. Na pánvi rozehřejeme 8 lžic olivového oleje a opražíme na něm strouhanku rozsekanou se šalvějí, jakmile směs zezlátne, sundáme ji ze zdroje tepla, přesypte do misky a smícháme se lžičkou soli, parmezánem a lžičkou strouhané citronové kůry
3. Gnocchi vsypte do vroucí vody a na mírné teplotě vaříme asi 3 minuty než vyplavou napovrch, pak je scedíme a necháme důkladně okapat
4. Omáčku Dolmio prohřejeme v hrnci spolu s ricottou
5. Do hlubokých talířů rozdělíme omáčku, přidáme scezené gnocchi a každou porci hojně posypeme šalvějovou strouhankou.

Poznámka:

Gnocchi: V severní Itálii bramborové nočky připravené z vařených brambor, mouky a vajec. Ricotta: Italský sýr podobný tvarohu. Zhotovuje se z kozího nebo kravského mléka a používá se zejména při přípravě sladkých jídel a do pomazánek. U nás se často nahrazuje lučinou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy