REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gnocchi s kuřecím masem, žampiony, brokolicí a nivovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bramborové noky uvařené, servírované se smetanovou omáčkou ochucenou kromě jiného smetanou a nastrouhaným modrým sýrem, s vložkou růžiček brokolice a plátků žampionů.


Ingredience:
asi 500 ggnocchi (bramborové nočky)
500 gkuřecích prsou
200 mlsmetany
1 dclbílého vína
1 hrneknakrájené brokolice
4 ksžampiony
3 ksstroužky česneku
1 ksjarní cibulky
1 ksnivy
domácí podravka
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Nejprve si uvaříme zvlášť noky
2. Na vyšší pánvi si dáme trochu oleje a orestujeme maso, ke konci ho osolíme a opepříme
3. Maso vyjmeme a přidáme oříšek másla, cibulku a nakrájený česnek, orestujeme a přidáme nakrájenou brokolici a pokrájené žampiony, zalijeme vínem, necháme zredukovat a pak přidáme 1 dcl vody a okořeníme domácí podravkou
4. Vaříme asi 20 minut a nakonec přistrouháme nivu a zalijeme smetanou, provaříme, přidáme maso a dochutíme solí a pepřem
5. Na talířích podáváme noky, směs a zdobíme jarní cibulkou.

Poznámka:

Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy