Bramborové noky uvařené, servírované se smetanovou omáčkou ochucenou kromě jiného smetanou a nastrouhaným modrým sýrem, s vložkou růžiček brokolice a plátků žampionů.
Ingredience:
asi 500 g | gnocchi (bramborové nočky) |
500 g | kuřecích prsou |
200 ml | smetany |
1 dcl | bílého vína |
1 hrnek | nakrájené brokolice |
4 ks | žampiony |
3 ks | stroužky česneku |
1 ks | jarní cibulky |
1 ks | nivy |
domácí podravka | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Nejprve si uvaříme zvlášť noky
2. Na vyšší pánvi si dáme trochu oleje a orestujeme maso, ke konci ho osolíme a opepříme
3. Maso vyjmeme a přidáme oříšek másla, cibulku a nakrájený česnek, orestujeme a přidáme nakrájenou brokolici a pokrájené žampiony, zalijeme vínem, necháme zredukovat a pak přidáme 1 dcl vody a okořeníme domácí podravkou
4. Vaříme asi 20 minut a nakonec přistrouháme nivu a zalijeme smetanou, provaříme, přidáme maso a dochutíme solí a pepřem
5. Na talířích podáváme noky, směs a zdobíme jarní cibulkou.
Recept ze stránky: Vaření a pečení s láskou – autorka textu i fotografie: Tereza Buranská