REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Gnocchi s kuřecím masem a majoránkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Uvařené bramborové nočky promíchané s masovou omáčkou, dochucené majoránkou.


Ingredience:
400 gkuřecích prsou
70 gHeinz Tomato paste (rajčatového protlaku)
100 mlvody
1 hrstvelká otrhané čerstvé majoránky
2 ks (2x500g)balíčků gnocchi
2 kscibule
1 ksstroužku česneku
olivový olej
sůl

Postup:

1. Kuřecí prsa očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky
2. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme oloupané, na drobno nakrájené cibule, přidáme nakrájené maso, osolíme a opékáme 8-10 minut
3. Mezitím uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu gnocchi, pak scedíme a necháme okapat
4. Potom k hotovému masu vmícháme oloupaný utřený stroužek česneku spolu s rajčatovým protlakem a vodou, promícháme, odstavíme, podle potřeby ochutíme solí
5. Nakonec do pánve k masu přidáme uvařené gnocchi, vše promícháme s nadrobno nasekanou čerstvou majoránkou a ihned podáváme.

Doporučení:

Na závěr můžeme omáčku zjemnit trochou smetany.

Poznámka:

Gnocchi jsou bramborové nočky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy