Uvařené bramborové nočky promíchané s masovou omáčkou, dochucené majoránkou.
Ingredience:
400 g | kuřecích prsou |
70 g | Heinz Tomato paste (rajčatového protlaku) |
100 ml | vody |
1 hrst | velká otrhané čerstvé majoránky |
2 ks (2x500g) | balíčků gnocchi |
2 ks | cibule |
1 ks | stroužku česneku |
olivový olej | |
sůl |
Postup:
1. Kuřecí prsa očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky
2. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme oloupané, na drobno nakrájené cibule, přidáme nakrájené maso, osolíme a opékáme 8-10 minut
3. Mezitím uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu gnocchi, pak scedíme a necháme okapat
4. Potom k hotovému masu vmícháme oloupaný utřený stroužek česneku spolu s rajčatovým protlakem a vodou, promícháme, odstavíme, podle potřeby ochutíme solí
5. Nakonec do pánve k masu přidáme uvařené gnocchi, vše promícháme s nadrobno nasekanou čerstvou majoránkou a ihned podáváme.
Na závěr můžeme omáčku zjemnit trochou smetany.
Poznámka:Gnocchi jsou bramborové nočky.