REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Francouzský salát

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Salát ze sterilované zeleniny nakrájené na kostičky, s jablkem a ochucenou majonézou.


Ingredience:
Rozpočet pro 4 osoby:
150 gsterilované mrkve
125 gmajonézy
100 gsterilovaného celeru
100 gsterilovaného hrášku
100 gsterilované okurky
1 ksjablko
1 lžíceocta
1 lžičkaworcesterské omáčky
bílý mletý pepř
cukr
sůl

Postup:

1. Mrkev, celer, okurky, hrášek zcedíme (nejsou-li v plátcích, nakrájíme na drobné kostičky), necháme okapat 2. Jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na menší kostičky
3. Vše dáme do mísy, zalijeme majonézou ochucenou octem, worcesterskou omáčkou, cukrem, mletý pepřem a solí a zlehka promícháme.

Doporučení:

Na salát používáme velkou mísu (porcelánovou, nerezovou), abychom mohli salát dobře a snadno promíchat.

Poznámka:

Kyselé prostředí (ocet, jogurt, majonéza) váže vitaminy rozpustné ve vodě a proto se jich v zelenině uchová víc.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy