REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fenyklový salát s ovocem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tip na svačinu nebo lehkou večeři. Fenykl s ledovým salátem smíchaný s kousky jablek a pomeranče, dochucený bílým jogurtem a citronovíou šťávou, ozdobený ořechy.


Ingredience:
200 gfenyklu
5 ksořechů na ozdobení
2 ksjablka
1 kspomeranč
2 lžícebílého jogurtu do 3 % tuku
limetková šťáva
ledový salát

Postup:
  1. Fenykl umyjte a nakrájejte na tenké proužky, pomeranč vyloupněte ze slupek a nakrájejte na malé kousky
  2. Přidejte oloupaná a nakrájená jablíčka a natrhaný ledový salát
  3. Vše zakápněte limetkovou šťávou a promíchejte s bílým jogurtem
  4. Nakonec ozdobte nasekanými ořechy.
Doporučení:

Výživové hodnoty na 1 porci: 326 kcal, bílkoviny: 11 %, sacharidy: 70 %, tuky: 19 %

Poznámka:

Autor receptu: připravila Ing. Radka Baldová, výživová poradkyně NATURHOUSE z OC Krakov, Praha 8, Foto: Lucie Křížková

Zdroj: www.naturhouse-cz.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy