Svačinový salát ze směsi zeleniny a vařených brambor nakrájených na pravidelné kostičky, spojený ochucenou majonézou.
Ingredience:
Na 1 kg: | |
230 g | uvařených oloupaných brambor |
220 g | základní majonézy |
150 g | sterilované mrkve bez nálevu |
150 g | sterilvaného hrášku bez nálevu |
150 g | sterilovaného celeru bez nálevu |
130 g | sterilované okurky bez nálevu |
10 g | cukru |
8 g | octu |
7 g | soli |
5 g | worcesterské omáčky |
0,5 g | mletého pepře |
Postup:
1. Předem uvařené a dobře vychladlé brambory nakrájíme na malé kostičky
2. Přidáme na drobno nakrájenou mrkev, celer, okurky, okapaný hrášek a vše promícháme s majonézou ochucenou octem, cukrem, worcesterskou omáčkou, mletým pepřem a solí
3. V lednici necháme důkladně vychladit.
Recept na základní majonézu viz: Příprava základní majonézy viz. recepty Majonéza základní, Majonéza základní II..