Prošpikované plátky masa podušené na víně s česnekem, citronovou kůrou a špetkou zázvoru.
Ingredience:
4 ks | roštěnky nebo plátků hovězí kýty |
1 ks | většího stroužku česneku |
50 g | slaniny |
1/8 l | bílého vína |
1,5 lžíce | másla |
1/2 lžičky | škrobové moučky |
kousek citronové kůry | |
špetka zázvoru | |
vývar | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné roštěnky opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a prošpikujeme 2-3 proužky slaniny
2. Na rozehřátém másle maso po obou stranách opečeme, podlijeme vývarem a polovinou vína, přidáme kousek citronové kůry, špetku zázvoru, oloupaný, na hrubo nasekaný česnek a za občasného obracení dusíme doměkka
3. Maso vyndáme, šťávu zahustíme zbytkem vína rozmíchaného se škrobovou moučkou a necháme přejít varem
4. Nakonec ze šťávy vyjmeme citronovou kůru, maso vrátíme zpět a už jen prohřejeme.
Podáváme s noky nebo knedlíkem.