REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Florentské roštěnky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Prošpikované plátky masa podušené na víně s česnekem, citronovou kůrou a špetkou zázvoru.


Ingredience:
4 ksroštěnky nebo plátků hovězí kýty
1 ksvětšího stroužku česneku
50 gslaniny
1/8 lbílého vína
1,5 lžícemásla
1/2 lžičkyškrobové moučky
kousek citronové kůry
špetka zázvoru
vývar
sůl

Postup:

1. Očištěné roštěnky opláchneme, osušíme, zlehka naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a prošpikujeme 2-3 proužky slaniny
2. Na rozehřátém másle maso po obou stranách opečeme, podlijeme vývarem a polovinou vína, přidáme kousek citronové kůry, špetku zázvoru, oloupaný, na hrubo nasekaný česnek a za občasného obracení dusíme doměkka
3. Maso vyndáme, šťávu zahustíme zbytkem vína rozmíchaného se škrobovou moučkou a necháme přejít varem
4. Nakonec ze šťávy vyjmeme citronovou kůru, maso vrátíme zpět a už jen prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme s noky nebo knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy