REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Guláš „Chorizo“

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na sádle orestované kostky masa a plátky cibule s česnekem, základ dochucený červenou mletou paprikou, zalitý vodou nebo vývarem doplněný o kolečka klobásky a kousky masité papriky, maso nakonec podušené, zalité dostatečným množstvím vody nebo vývaru.


Ingredience:
300 ghovězí kližky nebo plecka
150 gchorizo klobásy
3 kscibule
2 ksstroužky česneku
1 ksčervená paprika
2 lžícesádla
1 lžičkasladké mleté papriky
pepř
sůl
voda nebo vývar k podlévání

Postup:

1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme
2. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a smažíme dotmava
3. Přidáme maso a orestujeme, pak, přidáme na jemno nasekaný česnek a necháme ho rozvonět
4. Stáhneme z plamene, posypeme paprikou a vše důkladně promícháme
5. Vrátíme zpět na sporák a podlejeme trochou vody nebo vývaru, necháme vysmahnout na tuk, přidáme na větší kousky pokrájenou papriku a na kolečka pokrájenou klobásu, nalijeme přiměřené množství vody (vývaru) a dusíme doměkka
6. Podle chuti dosolíme.

Doporučení:

Podáváme například s chlebem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy