Na sádle orestované kostky masa a plátky cibule s česnekem, základ dochucený červenou mletou paprikou, zalitý vodou nebo vývarem doplněný o kolečka klobásky a kousky masité papriky, maso nakonec podušené, zalité dostatečným množstvím vody nebo vývaru.
Ingredience:
300 g | hovězí kližky nebo plecka |
150 g | chorizo klobásy |
3 ks | cibule |
2 ks | stroužky česneku |
1 ks | červená paprika |
2 lžíce | sádla |
1 lžička | sladké mleté papriky |
pepř | |
sůl | |
voda nebo vývar k podlévání |
Postup:
1. Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme
2. V hrnci rozpálíme sádlo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a smažíme dotmava
3. Přidáme maso a orestujeme, pak, přidáme na jemno nasekaný česnek a necháme ho rozvonět
4. Stáhneme z plamene, posypeme paprikou a vše důkladně promícháme
5. Vrátíme zpět na sporák a podlejeme trochou vody nebo vývaru, necháme vysmahnout na tuk, přidáme na větší kousky pokrájenou papriku a na kolečka pokrájenou klobásu, nalijeme přiměřené množství vody (vývaru) a dusíme doměkka
6. Podle chuti dosolíme.
Podáváme například s chlebem.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová