Zadní hovězí maso nakrájené na nudličky, podlité pivem a dušené doměkka s paprikou, feferonkou, česnekem, pórkem, salámem a párkem.
Ingredience:
400 g | zadního hovězího masa |
100 g | paprikového salámu |
200 ml | světlého piva |
1 lžíce | worcesterské omáčky |
2 lžíce | oleje |
2 ks | nožky párků |
2 ks | stroužků česneku |
1 ks | červené papriky |
1 ks | zelené papriky |
1 ks | žluté papriky |
1 ks | feferonky |
1 ks | pórku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Hovězí maso zbavíme blan, omyjeme, osušíme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme
2. Papriky omyjeme, semínka se stopkami vyjmeme a nakrájíme na proužky, očištěný pórek i očištěnou feferonku nakrájíme na kolečka, oloupaný česnek na tenké plátky, paprikový salám na nudličky a párky na kolečka
3. Na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran na nudličky nakrájené maso, pak přidáme nakrájené papriky, pórek, feferonku, česnek, salám, párky, promícháme a krátce osmahneme
4. Směs dochutíme worcesterem, zalijeme pivem a pod pokličkou dusíme doměkka.
Podáváme s dušenou rýží nebo pečivem.