Recept původem z Indie na fazolové lusky podušené na cibulce spolu s mletým kokosem, dochucené kořením kari a solí.
Ingredience:
400 g | mladých fazolových lusků |
150 g | mletého kokosu |
50 g | másla |
1 ks | velké cibule |
1/2 lžičky | koření kari |
vývar | |
sůl |
Postup:
1. Fazole si očistíme, odkrojíme konce a povaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka, poté scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat
2. Okapané fazole nakrájíme na 3 cm kousky a oloupanou cibuli na jemno
3. Pak si v hrnci rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme cibuli, pak přidáme fazolky, kokos, kari a osolíme dle chuti, nakonec podlijeme trochou vývaru a dusíme na mírném ohni doměkka.
4. Fazolky s kokosem servírujeme ihned, dokud jsou teplé.