REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fazolové lusky s kokosem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept původem z Indie na fazolové lusky podušené na cibulce spolu s mletým kokosem, dochucené kořením kari a solí.


Ingredience:
400 gmladých fazolových lusků
150 gmletého kokosu
50 gmásla
1 ksvelké cibule
1/2 lžičkykoření kari
vývar
sůl

Postup:

1. Fazole si očistíme, odkrojíme konce a povaříme v mírně osolené vodě téměř doměkka, poté scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat
2. Okapané fazole nakrájíme na 3 cm kousky a oloupanou cibuli na jemno
3. Pak si v hrnci rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme cibuli, pak přidáme fazolky, kokos, kari a osolíme dle chuti, nakonec podlijeme trochou vývaru a dusíme na mírném ohni doměkka.
4. Fazolky s kokosem servírujeme ihned, dokud jsou teplé.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy