REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Garnáti v kokosové omáčce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Maso z garnátů povařené v kokosové omáčce, servírované s rýží.


Ingredience:
750 gsyrových garnátů (langust)
500 mlkokosového mléka
1 lžícepřepuštěného másla nebo oleje
1-2 lžičkysambal oelek
1 lžičkamleté kurkumi
1 lžičkakari koření
1 kscibule
pepř
sůl

Postup:

1. Garnáty vyloupeme (po odstranění skořápek z ocasního krunýře vyjmeme maso a odstraníme střívko tak, jako u raků)
2. Na rozpáleném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme veškeré koření, zamícháme a nakonec přimíchám kořenící pastu, asi 5 minut vše povaříme
3. V této fázi nalijeme kokosové mléko, omáčku osolíme, vložíme připravené garnáty a vaříme 10-12 minut
4. Pokrm nejlépe ihned podáváme s vařenou rýží.

Doporučení:

Více o garnátech nejdete zde: Krevety, garnely a garnáti.

Poznámka:

Sambal oelek (Ulek) – Pikantní kořenící pasta z povařených a pak umixovaných chilli papriček, soli, (cukru) a citronové šťávy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy