REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Falešné brambory Dauphiné (dofín)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky pokrájené brambory, promíchané s cibulí, dochucené česnekem, kořením a bylinkami, chvíli povařené podlité smetanou a vodou, zapečené v troubě spolu s nastrouhaným parmazánem. Recept podle Jamieho Olivera.


Ingredience:
6-8 ksstředně velkých brambor i se slupkou
4 ksančovičky v olejovém nálevu
2-3 kssnítky rozmarýnu
2 ksbobkové listy
1 ksstředně velké cibule
1 ksstroužek česneku
1/2 ksmuškátového oříšku
3/4 kelímkusmetany na vaření
100 gparmazánu
1 dclvody
pepř
sůl

Postup:

1. Neoloupané brambory důkladně očistíme kartáčkem po studenou tekoucí vodou, pak je nakrájíme na tenká kolečka, cibuli oloupeme a nastrouháme na tenké plátky
2. Brambory zamícháme s cibulí na menším plechu, přidáme bobkové listy, prolisovaný stroužek česneku, asi čtyři ančovičky s konzervy i s trochou oleje, nastrouháme muškátový oříšek a pokrm osolíme a okořeníme pepřem a snítky rozmarýnu
3. Nakonec brambory zalijeme smetanou, trochou vody, jemně posypeme nastrouhaným parmazánem a dáme na sporák vařit, jakmile začnou bublat, zakryjeme je alobalem a vaříme asi 15-20 minut, občas s pekáčem zatřepeme, aby se brambory odlepily odedna
4. Odkryté brambory posypeme znovu, ale tentokrát hojně, nastrouhaným parmazánem a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C zapéci dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy