REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňový kompot na sladko

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sterilovaná dýně v nálevu z vody, cukru, kyseliny citronové a ananasového džusu.


Ingredience:
3 kgdýně
Nálev:
1 lžícekyseliny citronové nebo šťáva ze 2 citronů
1 lžíceocta
2,5 lvody
Na džusový nálev:
1 lžícekyseliny citronové
3/4 kgpískového cukru
1,5 lvody
0,5 lananasového džusu nebo šťávy

Postup:

1. Dýni rozkrojíme, odstraníme mechovou dužinu se semeny, oloupeme a pokrájíme na kostičky
2. Pak vodu smícháme s kyselinou citronovou a octem, zalijeme nakrájenou dýni a necháme minimálně 12 hodin stát
3. Připravíme si nálev smícháním vody, pískového cukru, kyseliny citronové, ananasového džusu nebo ananasové šťávy
4. Dýni po 12 hodinách slijeme, vložíme do nálevu s džusem, přivedeme k varu a plníme do čistě vymytých sklenic, uzavřeme a sterilujeme 10 minut při 80 °C, pak otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Doporučení:

Do džusového nálevu můžeme také přidat na kostičky nakrájený čerstvý ananas.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy