REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňovo-mrkvová polévka se zázvorem a česnekem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zeleninová polévka servírovaná rozmixovaná, dochucená kokosovým mlékem nebo smetanou, ozdobená různými semínky a bylinkami.


Ingredience:
500 gmrkve
2 ksbrambory
2 ksstroužky česneku
1 kscibule
1 kshokkaido dýně
1 ks2 cm čerstvého zázvoru
1,5 lvývaru (nejlépe zeleninový)
1 dclkokosového mléka (smetany)
1 lžičkakořenící směsi garam masala
1/2 lžičkymuškátového oříšku
1/4 lžičkychilli koření
1 hrstnasekaných bylinek
šťáva z 1 citronu
olivový olej
pepř
sůl
různá semínka na ozdobu

Postup:
  1. Mrkev, cibuli i brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, oloupané stroužky česneku nakrájíme na plátky, vše vložíme do vroucího zeleninového vývaru, trochu osolíme a přiklopené vaříme zvolna doměkka asi 20 minut
  2. V pánvi na 2 lžících rozehřátého oleje orestujeme na hrubo nastrouhaný oloupaný zázvor, špetku chilli a kořenící směs, přilijeme citronovou šťávu a 1 minutu povaříme, pak vlijeme ještě 1 lžíci oleje a mícháme do zhoustnutí
  3. Připravenou směs z pánve vlijeme do polévky a vše rozmixujeme tyčkovým mixérem na hladké pyré, podle potřeby dochutíme solí, pepřem, chilli, zjemníme kokosovým mlékem nebo smetanou a podáváme ozdobené nasekanými bylinkami a různými semínky.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy