REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňovo-bramborovo-mrkvová polévka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na krémovou polévku z dýně hokaido, brambor a mrkve, servírované ozdobené zakysanou smetanou, balzamikovým krémem a různými semínky.


Ingredience:
1 ksdýně hokaido
3-4 ksmrkve
2 ksvětší brambory
1 kscibule
2 lžíceolivového oleje
30 gmásla
rozmarýn
voda
pepř
sůl
Na ozdobení:
balzamikový krém
zakysaná smetana
různá semínka (dýňová, sezamová ...)

Postup:
  1. Dýni přepůlíme, vydlabeme semínka, pak i dužinu, tu nakrájíme na menší kostky
  2. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné mrkve na tenká kolečka, oloupané brambory na kostičky
  3. Máslo necháme rozpustit v hrnci, přilijeme olivový olej, přidáme cibuli s mrkví, orestujeme je
  4. Do základu na polévku nasypeme kostičky brambor a dužinu dýně, osolíme, okořeníme pepřem, zalijeme vodou, vody dáme tolik, aby byl celý obsah hrnce potopený
  5. Vaříme do změknutí zeleniny, tedy asi 20 minut, pak sundáme hrnec ze zdroje tepla a pomocí ručního tyčového mixéru vše rozmixujeme
  6. Polévku ochutnáme, případně osolíme a dokořeníme pepřem, jednotlivé porce servírujeme ozdobené zakysanou smetanou, různými semínky, postříkáme balzamikovým krémem.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy