REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňová polévka z dýně Hokkaidó

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená oloupaná dýně Hokkaidó ochucená chilli a koriandrem, pak povařená ve vývaru spolu s cibulí, sušenou šunkou a šalvějí, servírovaná rozmixovaná na jemný krém, ozdobená zakysanou smetanou a čerstvě namletým barevným pepřem.


Ingredience:
500 goloupané dýně Hokkaidó nakrájené na menší kostky
1,5 lkuřecí vývar (nebo zeleninový, či hovězí)
10 ksplátků sušené slaniny (skvělá je například Pancetta)
1 kschilli papričky (sušené)
1 kscibule
1/2 svazkučerstvé šalvěje
4 lžícezakysané smetany
2 lžícesemínek koriandru
extra panenský olivový olej
čerstvě namletý barevný pepř
sůl
Ostatní:
papír na pečení, ruční tyčový mixér

Postup:

1. Oloupanou a na kostky nebo plátky nakrájenou dýni rozložíme na plech vyložený papírem na pečení, dužinu posypeme nadrcenou chilli papričkou a semínky koriandru, zakápneme olivovým olejem a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C dýni upečeme doměkka, tedy asi 10-15 minut
2. Do hrnce nalijeme trochu olivového oleje, na kterém zprudka orestujeme na kostičky pokrájenou sušenou slaninu spolu s lístky posekané šalvěje a nadrobno pokrájenou cibulí
3. Přidáme dýni upečenou v troubě, vše zalijeme vývarem, přivedeme k varu, po chvíli polévku odstavíme ze zdroje tepla a důkladně ji rozmixujeme ručním tyčovým mixérem
4. Hladký krém vrátíme zpět na zdroj tepla, polévku dochutíme solí a čerstvě namletým barevným pepřem
5. Jednotlivé porce polévky na talíři zdobíme lžící zakysané smetany a orestovanou slaninou, zakápneme kapkou extra panenského olivového oleje.

Doporučení:

Sušenou slaninu můžete nahradit naší klasickou anglickou slaninou, když se orestuje, je také skvělá!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy