REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňový krém

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě rozpečená Hokkaido nebo muškátová dýně, povařená spolu s kořením a orestovanou cibulí, pak rozmixovaná, dochucená smetanou a kořením.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 ksvětší dýně Hokkaido (nebo muškátové dýně)
2 kscibule
250 mltučné zakysané smetany K-Classic
2 lžícemásla
1 lžičkamletého zázvoru
1/2 lžičkymletého badyánu
1/2 lžičkymletého chilli
1/2 lžičkymleté skořice
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Dýni rozčtvrtíme, zbavíme tuhých konců a jader, dáme ji do pekáče, zakryjeme alobalem a pečeme v troubě asi 1 hodinu při 150 °C, po upečení dýni rozdělíme na menší kusy
2. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle a osolíme, přidáme upečenou dýni, zalijeme vodou (1 l) a přidáme koření, promícháme, přivedeme k varu a vaříme mírným varem asi deset minut
3. Na konci odstavíme, rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a přidáme zakysanou smetanu
4. Naposledy zkontrolujeme ochucení a podle potřeby doladíme solí a pepřem, ještě horký krém podáváme.

Doporučení:

Pokud máme, použijeme na ozdobu dýňová semínka nebo zastudena lisovaný dýňový olej. Můžeme použít i šalvěj, jejíž lístky opečeme na másle dokřupava.

Poznámka:

Zdroj: www.kaufland.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy