REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňové muffiny s tvarohem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Další varianta oblíbeného dezertu pečeného ve formičkách.


Ingredience:
250 gtvarohu
250 ghladké mouky
140 gcukru krupice
85 gmásla
200 mlmléka
1 hrnekdýňového pyré
1 sáčekvanilkového cukru
1 sáčekskořicového cukru
4 lžícemoučkového cukru
1 lžičkaprášku do pečiva
1 lžičkasody
1/2 lžičkymletého muškátového oříšku
1/2 lžičkymletého zázvoru
2 ksvelká vejce
rybízová marmeláda
špetka mletého hřebíčku
špetka soli

Postup:

1. Formu na muffiny vymažeme tukem nebo vyložíme papírovými košíčky, tvaroh utřeme s krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem, troubu předehřejeme na 200 °C
2. Mouku promícháme v míse s práškem do pečiva, cukrem, solí, kořením a sodou
3. V jiné míse smícháme mléko s rozšlehanými vejci, rozpuštěným máslem a dýňovým pyré
4. Tekuté přísady přilijeme do sypkých a vařečkou vše důkladně promícháme, vypracovaným těstem naplníme vymazané formy nebo košíčky
5. Pečeme cca 20 minut, vychladlé muffiny podélně rozkrojíme, spodní část potřeme vrstvou tvarohu, ozdobíme lžičkou marmelády a horní částí muffiny opět přiklopíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy