Dýňová krémová polévka zjemněná smetanou, nastavená opečeným mletým vepřovým masem.
Ingredience:
200 g | mletého vepřového masa |
200 ml | smetany na vaření |
2 lžíce | oleje |
1 ks | jarní cibulky |
1 ks | chilli papričky |
1 ks | dýně Hokaido |
bylinky na ozdobu | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Dýni omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semínek, dužinu nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla ponořená, osolíme a zvolna vaříme doměkka
2. Potom dýni rozmixujeme, zjemníme smetanou, podle potřeby zředíme vodou, dochutíme solí a mletým pepřem
3. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme mleté maso, přidáme očištěnou na drobno nakrájenou jarní cibulku i chilli papričku, osolíme, opepříme a vše ještě společně opečeme
4. Polévku rozdělíme do talířů, přidáme masovou směs, ozdobíme na drobno nasekanými bylinkami a podáváme s čerstvým pečivem.