REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňová polévka s masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Dýňová krémová polévka zjemněná smetanou, nastavená opečeným mletým vepřovým masem.


Ingredience:
200 gmletého vepřového masa
200 mlsmetany na vaření
2 lžíceoleje
1 ksjarní cibulky
1 kschilli papričky
1 ksdýně Hokaido
bylinky na ozdobu
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Dýni omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, zbavíme semínek, dužinu nakrájíme na kostičky, dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla ponořená, osolíme a zvolna vaříme doměkka
2. Potom dýni rozmixujeme, zjemníme smetanou, podle potřeby zředíme vodou, dochutíme solí a mletým pepřem
3. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme mleté maso, přidáme očištěnou na drobno nakrájenou jarní cibulku i chilli papričku, osolíme, opepříme a vše ještě společně opečeme
4. Polévku rozdělíme do talířů, přidáme masovou směs, ozdobíme na drobno nasekanými bylinkami a podáváme s čerstvým pečivem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy