REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dýňová polévka s kokosovou smetanou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jemná krémová polévka s kokosovou chutí a zeleninou. Na větší kousky nakrájená a orestovaná dýně kořeněná rozdrceným česnekem a tymiánem.


Ingredience:
500 gdýně (například muškátová nebo Hokkaido)
500 mlsójové alternativy smetany Alpro Soya Cuisine
500 mlkokosového nápoje Alpro
200 mlkokosové alternativy smetany Alpro Coconut Cuisine
50 ghladké mouky
1 ksstroužku česneku
1 ksmenší cibule
olivový olej
tymián
sůl

Postup:

1. Na jemno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova na olivovém oleji
2. Přidáme oloupanou, semen zbavenou a na menší kusy nakrájenou dýni, rozdrcený česnek a tymián
3. Krátce orestujeme a přilijeme Alpro Soya Cuisine, Alpro kokosový nápoj a kokosovou smetanu Alpro Coconut Cuisine
4. Po změknutí dýni rozmixujeme tyčovým mixérem
5. Podle potřeby zahustíme jíškou připravenou z oleje a mouky a dochutíme solí
6. Polévku provaříme; pro dosažení jemnější konzistence ji můžeme přecedit přes jemné síto.

Poznámka:

Zdroj: www.alpro.com/cz.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy