Ze světlého a tmavého těsta upečený korpus, potřený krémem, dezert nakonec ozdobený rozpuštěnou čokoládou promíchanou se zakysanou smetanou.
Ingredience:
Na těsto jak světlé, tak tmavé: | |
500 g | hladké nebo polohrubé mouky |
320 g | cukety nastrouhané najemno |
300 g | krupicového cukru |
1,5 lžíce | kakaa |
1 lžíce | prášku do pečiva |
1,25 dl | mléka |
1,25 dl | oleje |
2 ks | vejce |
špetka soli | |
Na krém: | |
1 balení | vanilkového pudinku |
250 g | tvarohu |
150 g | moučkového cukru |
100 g | másla |
250 ml | mléka |
rum | |
Na polevu: | |
400 g | zakysané smetany (zamíchat do čokolády) |
150 g | hořké čokolády - rozpustit |
Postup:
1. Mouku smícháme se solí, práškem do pečiva, vejce a cukr vyšleháme, přilijeme olej a znovu zašleháme, do této hmoty zamícháme sypkou směs, vymačkanou cuketu, mléko a olej
2. Do 1/
3 zamícháme kakao
3. Do pekáčku nalijeme nejdříve světlou směs, poté tmavou, pečeme 25 minut na 180 °C (mám horkovzduch)
4. Připravíme si krém; z mléka a pudingu uvaříme hustou kaši, necháme vychladnout, do kaše vmícháme máslo, tvaroh a cukr, vše opatrně po částech, nakonec dochutíme rumem
5. Krém rozetřeme na chladný korpus a celé dáme do lednice ztuhnout
6. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě, do čokolády zamícháme zakysanou smetanu, hmotou potřeme studený krém na dezertu.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Barbora Jollinka Charvátová