REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušený kadeřávek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podušený kadeřávek, jako chutná příloha k pečeným nebo dušeným masům servírovaným s bramborem.


Ingredience:
500 glistů kadeřávku
30 gtuku
1 ksvětší cibule
1 dlsmetany
1 lžícehladké mouky
vývar z jedné kostky masoxu
muškátový oříšek
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno
2. Kadeřávek obereme na listy, ty umeleme v masovém strojku
3. Pomletý kadeřávek orestujeme na rozpáleném tuku spolu s osmahnutou cibulí, osolíme, dochutíme nastrouhaným muškátovým oříškem a mletým pepřem
4. Po chvíli podlijeme vývarem z kostky a dusíme téměř doměkka
5. Nakonec zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně a za stálého míchání krátce vše dodusíme.

Poznámka:

Více viz. článek z naší Encyklopedie zeleniny: Kadeřávek.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy