REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušený květák se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Skvělá zeleninová příloha k vařenému masu.


Ingredience:
1 ksmenšího květáku
1 ksmalý stroužek česneku
50 gstrouhaného tvrdého sýra
6 gmásla
1 lžíceoleje
1 lžičkarajčatového protlaku
petrželka
pepř
voda
sůl

Postup:

1. Květák rozebereme na růžičky, omyjeme a osušíme
2. V hrnci rozehřejeme máslo a olej, přidáme utřený česnek a usekanou petrželku, kterou lehce osmahneme
3. Přidáme květák, smícháme a zalijeme horkou vodou
4. Osolíme, okořeníme pepřem a doplníme o rajčatový protlak, vše dusíme asi 20 minut, až květák změkne
5. Růžičky opatrně vyjmeme na misku, hustě je posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme jako přílohu k vařenému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy