REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené hovězí s paprikami

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hovězí maso podušené na cibulovém základě doměkka spolu s orestovanými paprikami.


Ingredience:
600 ghovězího masa (kližky)
250 gbarevných paprik
250 mlvývaru
1 lžícesekané bazalky
1 lžícehladké mouky
2 ksvětších cibulí
mletý pepř
voda
olej
sůl

Postup:

1. Očištěné hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky
2. V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, ze všech stran opečeme, trochu osolíme, opepříme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka (asi 120 minut)
3. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmažíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a 15 minut necháme provařit
4. Očištěné papriky nakrájíme na malé kostičky a v pánvi na rozehřátém oleji orestujeme
5. Provařenou omáčku přecedíme, vrátíme do kastrolu, přidáme do ní maso, orestované papriky, vše prohřejeme, dochutíme solí, pepřem a na drobno nasekanou bazalkou.

Doporučení:

Podáváme s vařenými těstovinami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy