Hovězí maso podušené na cibulovém základě doměkka spolu s orestovanými paprikami.
Ingredience:
600 g | hovězího masa (kližky) |
250 g | barevných paprik |
250 ml | vývaru |
1 lžíce | sekané bazalky |
1 lžíce | hladké mouky |
2 ks | větších cibulí |
mletý pepř | |
voda | |
olej | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky
2. V kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, ze všech stran opečeme, trochu osolíme, opepříme, podlijeme vodou a pod pokličkou dusíme doměkka (asi 120 minut)
3. Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmažíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, orestujeme, zalijeme vývarem a 15 minut necháme provařit
4. Očištěné papriky nakrájíme na malé kostičky a v pánvi na rozehřátém oleji orestujeme
5. Provařenou omáčku přecedíme, vrátíme do kastrolu, přidáme do ní maso, orestované papriky, vše prohřejeme, dochutíme solí, pepřem a na drobno nasekanou bazalkou.
Podáváme s vařenými těstovinami.