REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené hovězí z pomalého hrnce

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V celku uvařené hovězí hrudí v pomalém hrnci, obložené zeleninou, podlité vývarem nebo vínem.


Ingredience:
750 ghovězího hrudí v celku
2 kscibule
2 ksmrkve
1 ksstředně velké cukety
1 sklenicehovězího vývaru nebo červeného vína
2 lžícerajčatového protlaku
několik kuliček nového koření
snítka rozmarýnu
bobkový list
pepř
sůl

Postup:

1. Očištěnou zeleninu nakrájíme na kostičky, oloupanou cibuli na čtvrtky
2. Hrudí vložíme do středu nádoby pomalého hrnce a zeleninu nasypeme okolo, přidáme i koření a snítky rozmarýnu
3. Smícháme vývar nebo víno a rajčatový protlak, nalijte na maso, hrnec zavřeme a necháme 5-6 hodin dusit na I. stupni nebo dokud není maso měkké a zelenina uvařená
4. Maso vytáhneme, nakrájíme na plátky a podáváme spolu se zeleninou a nějakou přílohou, jako bramborovou kaší, pečenými brambory apod., přeléváme šťávou z masa.

Doporučení:

Kdo má rád hustější šťávu, pak ji z pomalého hrnce přelije do malého hrnce, postaví na zdroj tepla a zahřeje, až začne mírně probublávat, pak ji zahustí 1 lžící hladké mouky rozmíchané v malém množství studené vody a nechá chvíli povařit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy