REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené hovězí s mrkví a hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky kýty opečené na sádle, pak podušené ve vývaru, ke konci přípravy doplněné o vařenou sladkou mrkev a hrášek.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 ghovězí kýty
100 gsterilovaného hrášku
50 gslaniny
500 mlhovězího vývaru
2 lžícesádla
1 lžícemásla
3 ksstroužky česneku
2 ksvětší mrkve
2 kscibule
bobkový list
nové koření
cukr
pepř
sůl

Postup:

1. Plátky kýty nasolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na sádle
2. Maso vyjmeme a do výpeku vložíme nakrájenou slaninu, necháme vyškvařit, pak přidáme cibuli a když zezlátne, vrátíme do hrnce maso, podlijeme vývarem a dusíme do měkka
3. V jiném kastrolu rozpustíme trochu másla, přidáme nakrájenou mrkev, zasypeme cukrem, podusíme tak, aby mrkev byla na skus
4. Když je maso měkké, vyjmeme jej, necháme zredukovat šťávu, zahustíme trochou hladké mouky, provaříme a vložíme maso s mrkví
5. Na závěr dáme sterilovaný hrášek.

Doporučení:

Podáváme s vařeným bramborem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor receptu i fotografie: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy