Na kostky nakrájené hovězí zadní, osolené, potřené prolisovaným česnekem, odleželé, zprudka opečené, pak podušené doměkka.
Ingredience:
500 g | hovězího zadního |
3-4 ks | česneku |
1 ks | cibule |
hladká mouka | |
sádlo | |
voda | |
pepř | |
sůl |
Postup:
1. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a necháme alespoň 2 hodiny odpočinout
2. Na sádle osmahneme cibuli a přidáme kostky masa, ty zprudka opečeme ze všech stran, pak podlijeme vodou a dusíme do měkka, občas promícháme
3. Když bude maso měkké, v hrnku rozděláme hladkou mouku s vodou, pokrm zahustíme a přidáme zbylí česnek, dochutíme pepřem a solí, povaříme ještě 5 minut.
Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem. Podobně lze upravit i skopové maso.
Poznámka:Recept i s fotkou nám poslal Dalibor Marounek