REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené hovězí na česneku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na kostky nakrájené hovězí zadní, osolené, potřené prolisovaným česnekem, odleželé, zprudka opečené, pak podušené doměkka.


Ingredience:
500 ghovězího zadního
3-4 ksčesneku
1 kscibule
hladká mouka
sádlo
voda
pepř
sůl

Postup:

1. Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a necháme alespoň 2 hodiny odpočinout
2. Na sádle osmahneme cibuli a přidáme kostky masa, ty zprudka opečeme ze všech stran, pak podlijeme vodou a dusíme do měkka, občas promícháme
3. Když bude maso měkké, v hrnku rozděláme hladkou mouku s vodou, pokrm zahustíme a přidáme zbylí česnek, dochutíme pepřem a solí, povaříme ještě 5 minut.

Doporučení:

Podáváme s bramborovým knedlíkem a špenátem. Podobně lze upravit i skopové maso.

Poznámka:

Recept i s fotkou nám poslal Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy