REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené hovězí maso s hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menší kostky libového hovězího masa podušené na cibulce spolu s rajčatovým protlakem, hráškem a feferonkou.


Ingredience:
400 glibového hovězího masa (bez kostí hovězí zadní nebo přední)
400 gčerstvého hrášku
1 ksfeferonky
1 kscibule
3 lžíceoleje
2 lžícerajčatového protlaku
1 lžícehladké mouky
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Naklepané maso nakrájíme na menší kousky
2. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na rozehřátém oleji v hrnci, přidáme maso a za stálého míchání ho opečeme
3. Podlijeme několika lžícemi vody, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou
4. Tak za 15 minut poklici sejmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme ji, vše podlijeme 1,5 l teplé vody, rozmícháme a dusíme dále pod pokličkou
5. Po 30 minutách přidáme nadrobno pokrájenou feferonku, rajčatový protlak, hrášek a dusíme, až vše změkne.

Doporučení:

Podáváme s vařenými těstovinami nebo rýží.

Poznámka:

Pokud pokrm připravíme v tlakovém hrnci, podstatně zkrátíme jeho dobu přípravy. V tomto případě hrášek i s protlakem a feferonkou přidáme do pokrmu hned, jak maso zalijeme vodou, tlakový hrnec dobře uzavřeme a tak za 15-20 minut máme hotovo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy