REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené hovězí maso s hráškem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Menší kostky libového hovězího masa podušené na cibulce spolu s rajčatovým protlakem, hráškem a feferonkou.


Ingredience:
400 glibového hovězího masa (bez kostí hovězí zadní nebo přední)
400 gčerstvého hrášku
1 ksfeferonky
1 kscibule
3 lžíceoleje
2 lžícerajčatového protlaku
1 lžícehladké mouky
mletý černý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Naklepané maso nakrájíme na menší kousky
2. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme dorůžova na rozehřátém oleji v hrnci, přidáme maso a za stálého míchání ho opečeme
3. Podlijeme několika lžícemi vody, osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou
4. Tak za 15 minut poklici sejmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme ji, vše podlijeme 1,5 l teplé vody, rozmícháme a dusíme dále pod pokličkou
5. Po 30 minutách přidáme nadrobno pokrájenou feferonku, rajčatový protlak, hrášek a dusíme, až vše změkne.

Doporučení:

Podáváme s vařenými těstovinami nebo rýží.

Poznámka:

Pokud pokrm připravíme v tlakovém hrnci, podstatně zkrátíme jeho dobu přípravy. V tomto případě hrášek i s protlakem a feferonkou přidáme do pokrmu hned, jak maso zalijeme vodou, tlakový hrnec dobře uzavřeme a tak za 15-20 minut máme hotovo.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Vánoční večírky ve znamení jednohubek

Vánoční čas se pomalu blíží a s ním i čas vánočních večírků. Připravte se letos na tradiční setkávání a vyzkoušejte rychlé a chutné recepty, které ze stolu okamžitě zmizí. Jsou ideální ke koktejlům, vínu i pivu a vaše hosty budou rozhodně bavit!

číst dále ...

Metropol slaví 60 let! Připijte si na svátky přípitkem, jehož chuť je prověřená generacemi

Vánoce se blíží mílovými kroky a než se nadějeme, budeme slavit příchod nového roku. Chcete si tyto každoroční oslavy užít a dopřát si něco tradičního, ale přesto výjimečného? Vyzkoušejte Metropol, který je tady s námi již 60 let! Tradiční hořkosladký aperitiv s příjemným kořenitým aroma nejen připomene „staré“ dobré časy, ale skvěle si ho vychutnáte i v horkém míchaném drinku.

číst dále ...

Vánoční hodování hravěji a zdravěji. 3+3 tipy na skvělé pomocníky a snadné recepty

Příprava na Vánoce je hlavně pro hospodyňky opravdu náročná. Napéct cukroví, nakoupit zásoby, zabalit dárky, uklidit, vymyslet štědrovečerní menu… Ulehčete si letos práci s chytrými pomocníky. Moderní výkonné multifunkční roboty za vás uhnětou těsta od lineckého po perníkové i ušlehají dokonale hladké krémy. Pomalý hrnec za vás bezpečně upeče dokonale křehké maso, zatímco vy můžete poklidit nebo připravovat dezert. A aby celá rodina neskončila po svátcích s bolavým a těžkým břichem, zapojte do smažení beztukovou fritézu.

číst dále ...

Sýrovka je tu a spolu s ní i 10 zajímavostí o sýru a smažáku

Také jste se už nemohli dočkat? Do McDonald’s právě dorazila Sýrová sezóna, a to znamená jediné: ani letos o největší hvězdy se smažákem, ale i ementálem nebo hermelínem ochuzeni nebudete. Abychom nejoblíbenější sezónní nabídku pořádně oslavili, podívali jsme se na to, kde se sýr vůbec vzal, jak se vyrábí i který národ ho zkonzumuje úplně nejvíc. Tady je 10 zajímavostí, které jste o sýru a smažáku možná nevěděli.

číst dále ...

Připravte se na vánoční pečení nejen s královskou rodinou

Vánoční čas se nezadržitelně blíží a krom nákupu vánočních dárků, byste měli pomalu začít myslet i na pečení vánočního cukroví. Chcete-li vaše blízké překvapit něčím novým, přinášíme několik tipů na inspirativní kulinární seriály. Kuchařské show s Mary Berry, Jamie Oliverem či Nigellou vám v rozhodování určitě pomůžou, a to už od 1. prosince na TV Paprika.

číst dále ...

Konec vánočnímu shonu! Začněte letos s přípravou cukroví včas

Vánoce se blíží mílovými kroky a sladké dobroty v podobě voňavého cukroví jsou jejich neodmyslitelnou součástí. S některými druhy je ideální začít s předstihem, jiné stačí připravit těsně před Štědrým dnem. Vyhněte se předvánočnímu stresu a upečte si s námi cukroví, které si nejlépe vychutnáte pořádně odleželé!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy