REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušené hovězí s kapustou ochucenou mrkví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na cibuli a slanině podušené kostky hovězího plecka podlité vývarem, servírované s omáčkou připravenou ze šťávy z podušeného masa a s podušenou kapustou promíchanou s mrkví a bramborem.


Ingredience:
Na maso:
400 ghovězí plece
50 gslaniny
1 kscibule
2 lžícehladké mouky
1 lžícemásla
1 lžícesádla
hovězí vývar
čerstvě drcený pepř nebo pepřové koření
sůl
Na kapustu:
1 ksmenší hlávky kapusty nebo půlka větší
1 ksvětší mrkve
2 ksstroužky prolisovaného česneku
3 lžícemásla
1 lžícehladké mouky
pepř
sůl
Ostatní:
vařené brambory

Postup:

1. Maso nakrájíme na menší plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a protáhneme hladkou moukou
2. Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a smažíme dohněda, pak přidáme maso, z obou stran krátce orestujeme a podlejeme vývarem cca 250 ml, dusíme doměkka
3. Maso vyjmeme a uchováváme v teple, výpek promixujeme tyčovým mixérem a ještě propasírujeme přes jemné sítko, dáme na plamen, uvedeme k varu a přidáme chladné máslo, už nevaříme
4. Do šťávy vrátíme maso
5. Připravíme si kapustu s mrkví; oloupanou mrkev postrouháme na slzičkovém struhadle, kapustu spolu s mrkví dáme vařit do osolené vody, vaříme naskus cca 10-12 minut, přendáme do sítka a zchladíme ledovou vodou, trochu vody z kapusty si ponecháme
6. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme mouku a vymícháme světlou jíšku, přidáme kapustu s mrkví, ochutíme česnekem a pepřem, případně dosolíme, malinko podlejem kapustovou vodou a krátce provaříme
7. Maso se šťávou podáváme s kapustou nastavenou mrkví, podáváme nejlépe s vařenými brambory.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografií i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy