REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drůbeží pěna s nudlemi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kuřecí pěna servírovaná s vařenými nudlemi, přelitá omáčkou, zdobená nasekanými bylinkami.


Ingredience:
Na pěnu:
400 gkuřecího masa
100 gsmetany
1 ksvejce
kajenský pepř
máslo na vymazání
sůl
Na těstoviny:
300 gširokých nudlí
1 lžícenasekaných bylinek (pažitka, bazalka, tymián)
1 lžíceolivového oleje
6 ksmalých rajčátek
voda, sůl
Na omáčku:
2 lžíce olivového oleje
150 mldrůbežího vývaru
100 mlbílého vína
100 gsmetany
1 kscibule

Postup:

1. Očištěné kuřecí maso opláchneme, osušíme, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme
2. K umletému masu přidáme rozklepnuté vejce, smetanu, osolíme, ochutíme kajenským pepřem a vše promícháme
3. Zapékací mističky vymazané máslem naplníme masovou směsí, postavíme do vyššího pekáčku naplněného horkou vodou a pekáček dáme do vyhřáté trouby a při 200 °C vaříme asi 25 minut, podle potřeby do pekáčku doléváme vodu
4. Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě s jednou lžící oleje doměkka, scedíme je a vidličkou promícháme, aby se neslepily
5. Oloupanou cibuli nakrájenou nadrobno zpěníme na rozehřátém zbylém olivovém oleji, přilijeme smetanu, provaříme, asi po 5 minutách přilijeme bílé víno s vývarem a chvíli povaříme
6. Uvařené nudle rozdělíme na talíře, vyklopíme na ně drůbeží pěnu, přelijeme omáčkou a posypeme nadrobno nasekanými bylinkami a rozkrájenými rajčátky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy