REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená přílohová zelenina z mraženého polotovaru

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mražená zelenina v sáčcích se dá běžně koupit snad v každých potravinách. Existuje více výrobců a různé směsi zeleniny. Můžeme je různě upravovat. Toto je recept na tradiční českou příloho skvělou k dušeným či pečeným masům.


Ingredience:
1 balíčekmražené zeleninové směsi (mrkev, hášek, květák ...)
1 lžícemásla
sůl
voda na podlití
hladká mouka na zaprášení

Postup:
  1. Máslo v hrnci rozpustíme, vysypeme zmrzlou zeleninu ze sáčku, tu osolíme, zamícháme
  2. Podlijeme trochou vody a dusíme doměkka
  3. Jakmile je zelenina měkká, zaprášíme ji hladkou moukou, zamícháme a ještě chvíli povaříme.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy