REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená ředkev

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve směsi cukru, pomerančové šťávy a kari podušené špalíky bílé ředkve, zdobené petrželkou.


Ingredience:
700 gbílé ředkve
40 gmásla
150 mlpomerančové šťávy
2 lžičkykari koření
2 lžícesekané petrželky
1 lžícecukru
1 lžíceoleje
sůl

Postup:

1. Očištěnou ředkev nakrájíme na 6 cm dlouhé špalíčky
2. V pánvi rozehřejeme olej a máslo, vmícháme cukr a kari, nakonec přilijeme pomerančovou šťávu, vše necháme přejít varem
3. Do takto připraveného základu přidáme špalíčky ředkve, osolíme je a krátce podusíme
4. Vmícháme usekanou petrželku a můžeme servírovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy