REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená kapusta se slaninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V kuřecím vývaru podušené růžičky kapusty a to spolu s orestovanými špalíčky pancetty nebo anglické slaniny.


Ingredience:
Rozpis na 5-6 porcí:
1 ksstředně velké kapusty
400 gslaniny pancetta nebo anglické slaniny v celku
200 mlkuřecího vývaru
1 lžíceslunečnicového oleje
několik kapek bílého vinného octa
špetka třtinového cukru
mletý černý pepř
sůl

Postup:

1. Na rozpáleném oleji ve větším hrnci orestujeme na špalíčky nakrájenou italskou pancettu nebo českou anglickou slaninu
2. Opečenou slaninu posypeme třtinovým cukrem, zamícháme, přidáme pár kapek vinného, na nudličky nakrouhanou kapustu, vše zalijeme kuřecím vývarem
3. Dusíme asi 10-15 minut, kapusta musí být měkká, ale zároveň by měla trochu křupat
4. Podle chuti pokrm osolíme, okořeníme pepřem, případně ještě dosladíme cukrem a okyselíme octem.

Doporučení:

Takto upravená kapusta se skvěle hodí jako příloha k pečenému masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy