REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená kapusta s jablky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mírně povařená kapusta, podušená nakrájená na nudličky spolu s jablky, dochucená solí, pepřem a cukrem.


Ingredience:
500 gkapusty
50 gsádla
2 ksnakyslá jablka
1 ksvětší cibule
mletý pepř
voda
cukr
sůl

Postup:

1. Očištěnou kapustu překrojíme na čtvrtky a krátce bez pokličky povaříme v osolené vodě, pak ji zcedíme, necháme důkladně okapat a nakrájíme na nudličky
2. Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nudličky kapusty na nudličky nakrájená jablka zbavená jadřinců, sůl, pepř a společně dodusíme
3. Během dušení pokrm zjemníme trochou cukru.

Doporučení:

Takto upravená kapusta je chutnou přílohou k tučnějším pečením jako je kachna, bůček, ale hodí se i k vařenému hovězímu masu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy