Mírně povařená kapusta, podušená nakrájená na nudličky spolu s jablky, dochucená solí, pepřem a cukrem.
Ingredience:
500 g | kapusty |
50 g | sádla |
2 ks | nakyslá jablka |
1 ks | větší cibule |
mletý pepř | |
voda | |
cukr | |
sůl |
Postup:
1. Očištěnou kapustu překrojíme na čtvrtky a krátce bez pokličky povaříme v osolené vodě, pak ji zcedíme, necháme důkladně okapat a nakrájíme na nudličky
2. Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nudličky kapusty na nudličky nakrájená jablka zbavená jadřinců, sůl, pepř a společně dodusíme
3. Během dušení pokrm zjemníme trochou cukru.
Takto upravená kapusta je chutnou přílohou k tučnějším pečením jako je kachna, bůček, ale hodí se i k vařenému hovězímu masu.