REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dunajské vlny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus spolu s ovocem, po upečení potřený tvarohovým krémem a přelitý čokoládovou polevou.


Ingredience:
450 ghladké mouky
300 gmásla
250 gmoučkového cukru
2 lžíceholandského kakaa
7 ksvajec
2 ksčokoládové polevy
1 kssáčku prášku do pečiva
1 ksvišňového kompotu (třešňového)
mléko na zředění
máslo na vymazání
hrubá mouka na vsypání
Na tvarohový krém:
250 gpolotučného tvarohu
200 gmoučkového cukru
200 gmásla
1 kssáčku vanilkového cukru

Postup:

1. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do světlé nadýchané pěny, pak zašleháme vejce (jedno po druhém), vmícháme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a mělo by vzniknout řidší těsto (podle potřeby zředíme mlékem)
2. Těsto rozdělíme na půlky a do jedné půlky vmícháme holandské kakao
3. Pak světlé těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem vymazaným máslem a vysypaným hrubou moukou, rovnoměrně poklademe okapanými višněmi, přelijeme tmavým těstem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 30-40 minut
4. Mezitím na krém smícháme změklé máslo nakrájené na menší kousky s moučkovým i vanilkovým cukrem a polotučným tvarohem
5. Vychladlý upečený korpus potřeme připraveným tvarohovým krémem, přelijeme čokoládovou polevou, ve které uděláme ozdobné vlny, dáme na 1 hodinu ztuhnout do chladničky a před podáváním nakrájíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Gorgonzola. Sýr pro opravdové gurmány

Gorgonzola je slámově bílý sýr, jehož zelené skvrny jsou výsledkem procesu zvaného mramorování, tedy tvorba plísní. Má krémovou, vláčnou strukturu a nezaměnitelnou vůni s výraznou a pro něj typickou chutí. Typ „dolce“ je lehce štiplavý, naopak Gorgonzola „piccante“ je velmi pikantní, má intenzivní mramorování a je více drobivá. Oba druhy se vyrábějí z pasterizovaného mléka, ke kterému se přidávají mléčné kultury a vybrané druhy plísní, které pak dají vzniknout typickému žilkování. Zrání tohoto sýra trvá alespoň 50 dní u typu „dolce“ a více než 80 dní u typu „piccante“.

číst dále ...

Červená řepa na 25 způsobů! Vyzkoušejte naše TOP recepty s červenou řepou

Výběr “NEJ” receptů z naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na zpracování a úpravu červené řepy, ale i na recepty, kde červená řepa hraje svoji nezastupitelnou roli. Vybrali jsme pro vás naše, ale i vaše nejoblíbenější recepty na červenou řepu, nebo s červenou řepou, které rozhodně stojí za to vyzkoušet.

číst dále ...

Rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie

Na první pohled vypadá jako mořský ježek, hned na ten druhý jako oblíbené liči, chutná jako ananas, anebo trošku jako meruňka. Ctěné jméno tohoto ovocného plodu je rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie. Proč? Protože se využívá nejen ke konzumaci, ale i k výrobě kosmetiky, oleje a mnoho dalšího.

číst dále ...

5 rad, jak na medové cukroví

Zdravější, chutnější, vláčnější. Upečte si takové cukroví letos i vy. Stačí jen použít, stejně jako naši předci dlouhá staletí před námi, místo cukru med a držet se osvědčených rad. Zlatý dar přírody totiž při správném zacházení dokáže divy a zachová si i své zdraví prospěšné látky.

číst dále ...

Párování sýrů s víny. Poradíme, jak na to!

Vinobraní za námi a za chvíli tu máme čas Beaujolais a Svatomartinského vína. A tak se nabízí otázka, zda víte, jak snoubit sýry s vínem, abyste podtrhli jejich chuť. Ačkoliv by bylo obtížné najít jednoduchá a striktní pravidla snoubení sýrů s víny z důvodu obrovské rozmanitosti sýrových delikates a druhů vína, pokusíme se vás navést, tak abyste si co nejvíce pochutnali a zpestřili si nadcházející dlouhé podzimní večery.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy