Upečený korpus spolu s ovocem, po upečení potřený tvarohovým krémem a přelitý čokoládovou polevou.
Ingredience:
450 g | hladké mouky |
300 g | másla |
250 g | moučkového cukru |
2 lžíce | holandského kakaa |
7 ks | vajec |
2 ks | čokoládové polevy |
1 ks | sáčku prášku do pečiva |
1 ks | višňového kompotu (třešňového) |
mléko na zředění | |
máslo na vymazání | |
hrubá mouka na vsypání | |
Na tvarohový krém: | |
250 g | polotučného tvarohu |
200 g | moučkového cukru |
200 g | másla |
1 ks | sáčku vanilkového cukru |
Postup:
- Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do světlé nadýchané pěny, pak zašleháme vejce (jedno po druhém), vmícháme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a mělo by vzniknout řidší těsto (podle potřeby zředíme mlékem).
- Těsto rozdělíme na půlky a do jedné půlky vmícháme holandské kakao.
- Pak světlé těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem vymazaným máslem a vysypaným hrubou moukou, rovnoměrně poklademe okapanými višněmi, přelijeme tmavým těstem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 30-40 minut.
- Mezitím na krém smícháme změklé máslo nakrájené na menší kousky s moučkovým i vanilkovým cukrem a polotučným tvarohem.
- Vychladlý upečený korpus potřeme připraveným tvarohovým krémem, přelijeme čokoládovou polevou, ve které uděláme ozdobné vlny, dáme na 1 hodinu ztuhnout do chladničky a před podáváním nakrájíme.