REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dunajské vlny

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečený korpus spolu s ovocem, po upečení potřený tvarohovým krémem a přelitý čokoládovou polevou.


Ingredience:
450 ghladké mouky
300 gmásla
250 gmoučkového cukru
2 lžíceholandského kakaa
7 ksvajec
2 ksčokoládové polevy
1 kssáčku prášku do pečiva
1 ksvišňového kompotu (třešňového)
mléko na zředění
máslo na vymazání
hrubá mouka na vsypání
Na tvarohový krém:
250 gpolotučného tvarohu
200 gmoučkového cukru
200 gmásla
1 kssáčku vanilkového cukru

Postup:

1. Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem do světlé nadýchané pěny, pak zašleháme vejce (jedno po druhém), vmícháme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a mělo by vzniknout řidší těsto (podle potřeby zředíme mlékem)
2. Těsto rozdělíme na půlky a do jedné půlky vmícháme holandské kakao
3. Pak světlé těsto nalijeme na plech s vyšším okrajem vymazaným máslem a vysypaným hrubou moukou, rovnoměrně poklademe okapanými višněmi, přelijeme tmavým těstem, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme 30-40 minut
4. Mezitím na krém smícháme změklé máslo nakrájené na menší kousky s moučkovým i vanilkovým cukrem a polotučným tvarohem
5. Vychladlý upečený korpus potřeme připraveným tvarohovým krémem, přelijeme čokoládovou polevou, ve které uděláme ozdobné vlny, dáme na 1 hodinu ztuhnout do chladničky a před podáváním nakrájíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy