REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dunajské vlny s rebarborou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený moučník z piškotového těsta a rebarbory, potřený bílou a tmavou čokoládou.


Ingredience:
300 grebarbory
200 gmásla nebo hery
260 ghladké mouky
150 gcukru krupice
20 gkakaa
6 lžicmléka
5 ksvajec
1 kssáčku kypřicího prášku do pečiva
Na polevu:
50 gtmavé čokolády
40 gbílé čokolády

Postup:

1. Změklý tuk nakrájený na menší kousky, žloutky a krupicový cukr utřeme do pěny, vmícháme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a nakonec zlehka vyšlehaný tuhý sníh z bílků
2. Těsto rozdělíme na dva díly, do jednoho vmícháme prosáté kakao a mléko, pak světlé těsto nalijeme do pekáčku s vyšším okrajem vyloženým pečicím papírem a na něho rozetřeme kakaové těsto
3. Očištěnou rebarboru oloupeme, nakrájíme na kousky dlouhé jako šířka pekáčku, rozložíme na kakaové těsto asi 1 cm od sebe, vložíme do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 40 minut
4. Rozpuštěnou bílou čokoládu rozetřeme na povrch vychladlého moučníku a necháme ji ztuhnout, poté rozetřeme rozpuštěnou tmavou čokoládu a než poleva ztuhne vytvoříme na ni ozdobnou kartou nebo vidličkou vlnky
5. Polevu necháme ztuhnout a potom moučník nakrájíme na řezy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy