Pečený moučník z piškotového těsta a rebarbory, potřený bílou a tmavou čokoládou.
Ingredience:
300 g | rebarbory |
200 g | másla nebo hery |
260 g | hladké mouky |
150 g | cukru krupice |
20 g | kakaa |
6 lžic | mléka |
5 ks | vajec |
1 ks | sáčku kypřicího prášku do pečiva |
Na polevu: | |
50 g | tmavé čokolády |
40 g | bílé čokolády |
Postup:
1. Změklý tuk nakrájený na menší kousky, žloutky a krupicový cukr utřeme do pěny, vmícháme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva a nakonec zlehka vyšlehaný tuhý sníh z bílků
2. Těsto rozdělíme na dva díly, do jednoho vmícháme prosáté kakao a mléko, pak světlé těsto nalijeme do pekáčku s vyšším okrajem vyloženým pečicím papírem a na něho rozetřeme kakaové těsto
3. Očištěnou rebarboru oloupeme, nakrájíme na kousky dlouhé jako šířka pekáčku, rozložíme na kakaové těsto asi 1 cm od sebe, vložíme do předehřáté trouby na 160 °C a pečeme asi 40 minut
4. Rozpuštěnou bílou čokoládu rozetřeme na povrch vychladlého moučníku a necháme ji ztuhnout, poté rozetřeme rozpuštěnou tmavou čokoládu a než poleva ztuhne vytvoříme na ni ozdobnou kartou nebo vidličkou vlnky
5. Polevu necháme ztuhnout a potom moučník nakrájíme na řezy.