REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená jablíčka s čokoládovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jablka plněná piškoty a oříškovou čokoládou, povařená ve víně, sypaná opraženými mandliovými lupínky.


Ingredience:
4 ksvelkých nemoučných jablek nakyslé chuti
50 gdětských piškotů
200 goříškové čokolády
2 lžícena drobné plátky nasekaných mandlí
1 lžičkamásla
200 mlčerveného vína
cukr

Postup:

1. Omytá jablka oloupeme škrabkou na zeleninu, pak nožem nebo vykrajovačem na ovoce odstraníme jádřince a dáváme pozor, aby uvnitř nezůstaly jejich tvrdé zbytky
2. Do většího hrnce nalijeme červené víno, uvedeme do varu, vložíme jablka, asi 10 minut povaříme a během vaření jimi neustále otáčíme lžící, přeléváme je ze všech stran vínem a dáváme pozor, aby se jablka nerozvařila
3. Do misky nasypeme oříškovou čokoládu nastrouhanou nahrubo, pak dáme piškoty do mikrotenového sáčku, válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky, které přidáme k nastrouhané čokoládě a promícháme
4. Jablka povařená ve víně vyndáme na talířky, naplníme je směsí čokolády a piškotů, dbáme na to, aby nám během přípravy nevystydla
5. Víno, ve kterém se jablka vařila, necháme na prudkém ohni zredukovat na jednu třetinu původního množství, podle chuti můžeme přidat ještě trochu cukru, dobře promícháme a pak jablka voňavou vinnou šťávou přelijeme
6. Nakonec před servírováním posypeme jablíčka mandlovými lupínky, které jsme v pánvičce na rozehřátém másle za stálého míchání krátce opražily.

Doporučení:

Kdo má rád vydatnější zákusky, může si jablka ozdobit šlehačkou nebo čokoládovou polevou a pro děti víno zaměníme za domácí ovocnou šťávu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy