REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená jablíčka s čokoládovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jablka plněná piškoty a oříškovou čokoládou, povařená ve víně, sypaná opraženými mandliovými lupínky.


Ingredience:
4 ksvelkých nemoučných jablek nakyslé chuti
50 gdětských piškotů
200 goříškové čokolády
2 lžícena drobné plátky nasekaných mandlí
1 lžičkamásla
200 mlčerveného vína
cukr

Postup:

1. Omytá jablka oloupeme škrabkou na zeleninu, pak nožem nebo vykrajovačem na ovoce odstraníme jádřince a dáváme pozor, aby uvnitř nezůstaly jejich tvrdé zbytky
2. Do většího hrnce nalijeme červené víno, uvedeme do varu, vložíme jablka, asi 10 minut povaříme a během vaření jimi neustále otáčíme lžící, přeléváme je ze všech stran vínem a dáváme pozor, aby se jablka nerozvařila
3. Do misky nasypeme oříškovou čokoládu nastrouhanou nahrubo, pak dáme piškoty do mikrotenového sáčku, válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky, které přidáme k nastrouhané čokoládě a promícháme
4. Jablka povařená ve víně vyndáme na talířky, naplníme je směsí čokolády a piškotů, dbáme na to, aby nám během přípravy nevystydla
5. Víno, ve kterém se jablka vařila, necháme na prudkém ohni zredukovat na jednu třetinu původního množství, podle chuti můžeme přidat ještě trochu cukru, dobře promícháme a pak jablka voňavou vinnou šťávou přelijeme
6. Nakonec před servírováním posypeme jablíčka mandlovými lupínky, které jsme v pánvičce na rozehřátém másle za stálého míchání krátce opražily.

Doporučení:

Kdo má rád vydatnější zákusky, může si jablka ozdobit šlehačkou nebo čokoládovou polevou a pro děti víno zaměníme za domácí ovocnou šťávu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Připravte si se svými dětmi a projektem Naskoč na mléčnou vlnu zajímavé vánoční cukroví

Vánoce jsou za dveřmi a ve většině domácností už pomalu ale jistě voní vánoční cukroví. Období, které děti zbožňují. Projekt „Naskoč na mléčnou vlnu“ vám přináší tipy na cukroví, které můžete spolu se svými dětmi připravit.

číst dále ...

Horké alkoholické (nejen) vánoční nápoje

Výběr 22 nejlepších receptů na horké zimní alkoholické nápoje na jednom místě! Horké zimní nápoje kombinované s něčím ostřejším patří odedávna do receptáře všech šikovných hospodyněk. Dokáží totiž zahřát nejen na těle, ale také na duši. Máme tu pro vás TOP výběr těch nejlepších receptů z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na horké drinky připravené, nebo jen nastavené, právě kapkou něčeho ostřejšího. Nejen, že zahřejí, ale dokáží také provonět celý dům a vytvořit tak skvělou zimní domácí pohodu.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku s Rio Mare vyhrála kuchařka z Havířova

Praha, 5. prosince 2019 – Vítězkou 7. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare se stala Natálie Svobodová z Hotelové školy a Obchodní akademie Havířov. Za první místo si mladá kuchařka odnesla cenu v hodnotě 7 000 Kč. Ve velkém finále se 4. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ proti sobě postavilo 15 nejlepších mladých kuchařů z celé České republiky, kteří soutěžili o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Budoucí kuchaři měli za úkol připravit moderní a zdravou svačinu. Hlavní surovinou pro případu soutěžních receptů byly rybí produkty značky Rio Mare.

číst dále ...

Prosinec provoněný tradičním pečením

Podzim rychle utekl a je tu zima. Jste připraveni na prosinec, pravděpodobně nejoblíbenější měsíc všech dětí? Nechte se inspirovat a připravte svým nejbližším pohádkové dezerty inspirované adventními svátky.

číst dále ...

Originální jogurtové vánoční cukroví

Linecké, vanilkové rohlíčky, vosí hnízda… To je česká vánoční klasika, která nikdy nezklame. Napadlo vás ale, že byste přidali do vánočního cukroví také jogurt? Vyzkoušejte, stojí to za to! Dva rychlé a jednoduché recepty pro vás nachystala česká mlékárna Hollandia ve spolupráci s juniorskou sekcí Asociace kuchařů a cukrářů ČR.

číst dále ...

Veselé a voňavé – dva tipy na horké vánoční nápoje

Provoňte si vánoční svátky tradiční skořicovou a medovou vůní. Připravte si horké drinky s nejprodávanější americkou whiskey Jack Daniel’s a užijte si kouzlo Vánoc i oslavy Silvestra stylově.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy