REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dušená jablíčka s čokoládovou náplní

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jablka plněná piškoty a oříškovou čokoládou, povařená ve víně, sypaná opraženými mandliovými lupínky.


Ingredience:
4 ksvelkých nemoučných jablek nakyslé chuti
50 gdětských piškotů
200 goříškové čokolády
2 lžícena drobné plátky nasekaných mandlí
1 lžičkamásla
200 mlčerveného vína
cukr

Postup:

1. Omytá jablka oloupeme škrabkou na zeleninu, pak nožem nebo vykrajovačem na ovoce odstraníme jádřince a dáváme pozor, aby uvnitř nezůstaly jejich tvrdé zbytky
2. Do většího hrnce nalijeme červené víno, uvedeme do varu, vložíme jablka, asi 10 minut povaříme a během vaření jimi neustále otáčíme lžící, přeléváme je ze všech stran vínem a dáváme pozor, aby se jablka nerozvařila
3. Do misky nasypeme oříškovou čokoládu nastrouhanou nahrubo, pak dáme piškoty do mikrotenového sáčku, válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky, které přidáme k nastrouhané čokoládě a promícháme
4. Jablka povařená ve víně vyndáme na talířky, naplníme je směsí čokolády a piškotů, dbáme na to, aby nám během přípravy nevystydla
5. Víno, ve kterém se jablka vařila, necháme na prudkém ohni zredukovat na jednu třetinu původního množství, podle chuti můžeme přidat ještě trochu cukru, dobře promícháme a pak jablka voňavou vinnou šťávou přelijeme
6. Nakonec před servírováním posypeme jablíčka mandlovými lupínky, které jsme v pánvičce na rozehřátém másle za stálého míchání krátce opražily.

Doporučení:

Kdo má rád vydatnější zákusky, může si jablka ozdobit šlehačkou nebo čokoládovou polevou a pro děti víno zaměníme za domácí ovocnou šťávu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy