REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce malých buchtiček z kynutého těsta, upečené dozlatova, servírované přelité vanilkovým krémem.


Ingredience:
500 ghladké mouky
25 gdroždí
300 mlmléka
2 lžícecukru krupice
2 lžíceoleje
1 ksvejce
špetka citronové kůry
špetka soli
tuk na vymazání pekáčku
mouka na pomoučení válu
Na krém:
800 mlmléka
2 lžícecukru krupice
1 lžícevanilkového cukru
4 ksžloutků
1 kssáčku vanilkového pudinkového prášku

Postup:

1. Z rozdrobeného droždí, trochy hladké mouky, krupicového cukru a vlažného mléka připravíme hustý kvásek, který necháme vykynout
2. Do mísy dámě zbylou prosátou mouku, vmícháme krupicový cukr, vlažné mléko, rozklepnuté vejce, vzešlý kvásek, citronovou kůru, olej, špetku soli a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout
3. Z vykynutého těsta vyválíme na pomoučeném vále stejnoměrné válečky o průměru asi 2 cm, které naskládáme vedle sebe do tukem vymazaného pekáčku a pak válečky příčně překrájíme na dílky asi 2,5 cm velké
4. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C dozlatova
5. Připravíme si krém: v části studeného mléka rozmícháme pudinkový prášek, žloutky a vanilkový cukr, vlijeme do zbylého horkého oslazeného mléka a za stálého míchání vaříme do zoustnutí
6. Buchtičky podáváme přelité teplým krémem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy