REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drobenkový rebarborový koláč

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečený koláč z drobenky, rebarborového kompotu a tvarohového krému.


Ingredience:
Na drobenku:
500 gpolohrubé mouky
300 gmásla
250 gcukru krupice
2 ksžloutků
špetka skořice
tuk na vymazání a mouka na vysypání plechu
Na rebarborový kompot:
1,25 kgrebarbory
125 gcukru krupice
50 gškrobové moučky
75 mlvody
Na tvarohový krém:
2 lžícecitronové šťávy
750 gtvarohu
150 gcukru krupice
3 ksvajec
2 kssáčků vanilkového cukru
1 ksvanilkového šodó v prášku
1 kssáčku vanilkového pudinku

Postup:

1. Rebarboru oloupeme, nakrájíme na menší kousky, posypeme krupicovým cukrem a necháme asi 1 hodinu odležet
2. Z polohrubé mouky, cukru, skořice, žloutků a změklého másla vypracujeme prsty sypkou hmotu a pak část rozložíme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech
3. Reveň s cukrem přivedeme k varu, přidáme škrobovou moučku rozmíchanou ve vodě, krátce povaříme a takto připravený kompot necháme vychladnout
4. Krupicový i vanilkové cukry a vejce vyšleháme do krému, přidáme vanilkový pudink, vanilkové šodó v prášku, promícháme a nakonec zašleháme tvaroh a citronovou šťávu
5. Rebarborový kompot dáme na 170 °C a pečeme 15 minut, pak přesypeme zbylou drobenkou a dopečeme dorůžova (asi 30 minut)
6. Koláč necháme dobře vychladnout, nakrájíme a podáváme se šlehačkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy