REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Drobenkový moučník

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto potřené tvarohovou náplní, posypané drobenkou a upečené dorůžova.


Ingredience:
Na těsto:
250 gpolohrubé mouky
40 gmásla
10 gdroždí
125 mlmléka
1 lžícecukru krupice
špetka soli
Na tvarohovou náplň:
750 gměkkého tvarohu
80 gcukru krupice
80 gmásla
1 ksvejce
3 lžícerozinek namočených v rumu
2 lžícevanilkového pudinkového prášku
1 lžícecitronové šťávy
nastrouhaná kůra z 1 citronu
Na drobenku:
150 ghladké mouky
100 gcukru krupice
100 gmásla
1 lžícemleté skořice

Postup:

1. Do prosáté polohrubé mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, přidáme 1 lžičku cukru, promícháme s vlažným mlékem a necháme vykynout
2. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň: Změklé máslo utřeme s krupicovým cukrem do pěny, přidáme rozklepnuté vejce, citronovou šťávu i kůru, měkký tvaroh, pudinkový prášek, rozinky a vše dobře promícháme
3. K vykynutému kvásku do mísy přidáme zbylý cukr, sůl, rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké těsto, rozválíme ho, dáme na menší plech vyložený pečicím papírem a v otevřené troubě při 50 °C necháme ještě chvíli kynout
4. Pak na těsto rozetřeme tvarohovou náplň a posypeme drobenkou rozmělněnou z hladké mouky, krupicového cukru, rozpuštěné másla a mleté skořice
5. Dáme do trouby a pečeme při 180 °C dorůžova (asi 35 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy