Pečený koláč z drobenky s tvarohovou náplní a třešněmi.
Ingredience:
500 g | polohrubé mouky |
200 g | cukru krupice |
200 g | másla |
1 sáček | prášku do pečiva |
tuk na vymazání formy | |
hrubá mouka na vysypání formy | |
Na tvarohovou náplň: | |
500 g | měkkého tvarohu |
200 g | třešní |
100 g | moučkového cukru |
1 sáček | vanilkového cukru |
500 ml | mléka |
2 ks | vejce |
Postup:
1. Mouku prosijeme a smícháme s práškem do pečiva a s cukrem
2. Přidáme na kousky nakrájené, změklé máslo a společně vše zpracujeme na drobenku
3. Kulatou koláčovou formu vymažeme tukem a důkladně vysypeme hrubou moukou, zhruba 2/
3 připravené drobenky nasypeme do formy a upěchujeme ke dnu
4. Připravíme si náplň; měkký tvaroh smícháme s oběma druhy cukru, mlékem a vejci, dobře promícháme
5. Hotovou tvarohovou náplň nalijeme do formy na drobenku a uhladíme
6. Na povrch poklademe omyté, důkladně okapané a případně i vypeckované třešně
7. Vše posypeme zbylou drobenkou, koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45 minut
8. Hotový koláč necháme vychladnout, pak ho naporcujeme a můžeme servírovat.